20070318

Forellipüük Ameerikas

Richard Brautigan "Forellipüük Ameerikas",
(Kirjastuskeskus, Tallinn 2004)

Kummaline kompott maagiliselt kokku pandud ebareaalsuse killukestest koos reaalsuse killukestega, mis murduvad kummalistel hetkedel moodustades vikerkaarevirrvarri.

Räägitakse pere reisist forellivetele, kuskil "keskläänes" (?) ... aga ka hoopis teistest asjadest. Õnnest ... kannatlikusest - kuidas seitse aastat päevikusse kirjutada kuidas ollakse kaotanud forelle, kes on minema lipsanud. Ikka käia forelle püüdmas, aga seitse aastat mitte ühtki kätte saada ... Räägitakse sellest, mis hetkel Ameerikas möllab, rahust, kommunistidest ... ICBM oli tõlkimata jäetud ... aga igaüks teab ju, mis need on. Räägitakse ja viidatakse paljudele kultuurifenomenidele. Kohtutakse paljude inimestega... midagi jääb hinge kriipima... võibolla on see majonees?

Võibolla peaks sellist raamatut lugema kordi ja kordi.Uurima läbi ja viimseni kõik joone alused märkused, mida on ohtralt. Uurima läbi doktor Caligari, vaatama kahekümnendate filmidiiva filme? Ei tea ... natuke tühi tunne, mõistmatu, aga väga hea raamat oli siiski ... muidu ju ei loeks.

2 comments:

Hundioru Nirti said...

Mina ei tea, mis see lühend on! o.O

Ma pean end harima.

lontu lõvikutsu said...

intercontinental ballistic missile - kontinentidevaheline ballistiline rakett - sellised on pea ainuke mõeldav tuumalõhkepeade kohaletoimetamis viis tänapäeval, või - naljakal kombel on uusim ja kavalam süsteem juba sisuliselt mitteballistiline rakett, mis lendab veidi madalamalt ja manööverdab ning seega on raketitõrjesüsteemidele püüdmatu.