20070603

Urmas Espenberg - "Diskreetne Passioon"

Hinne: 3-

Ühesõnaga... Ma võtsin selle raamatu lugeda üksnes sellepärast, et kuigi see raamat oli välja antud kuskil 2003-2004 aasta paiku, siis see kaanekujundus oli nagu üheksakümnendate alguse pornoajakiri. A là Sexer või Maaja.

Raamat koosneb kahe mehe, Mart Sanglepa ja Raoul Bekkeri elu ümber. Üks on geniaalne ärimees, rikas, abielus kauni blondi Lauraga... Ja käib kahe kõrgklassi lõbutüdrukuga hotellides, kus laseb endale kunstpeenisega "taha panna" ja ennast peksta. Tema otsingud läbi elu ja seksuaalelu. Laura tahab lihtsalt seksida.

Mart Sanglepp on aga töötuks jäänud endine tippajakirjanik, kes samuti enda kohta otsib. Sanglepa huviorbiidis on kaunis blond Amanda, kes on rikas ja elab Tiskres. Sanglepale meeldib voodis domineerimismänge mängida. Amanda tahab lihtsalt seksida & last.

Raamatusse on pikitud väga kohmakalt autori enda arvamus Euroliidust, filosoofiast, seksist, seksuaalpsühholoogiast...

Korra läbi sirvida - okei. Aga pikemalt lugeda pole sealt midagi. Espenberg võiks pikemalt järele mõelda, enne kui teinekord raamatu avaldab.


N.

1 comment:

lontu lõvikutsu said...

Lugesin 2004 sügisel Raatuse ühikas elades "KesKusist" Ahto Mulla kommentaari Espenbegi teosele ja hirnusin end herneks. Mu kaaslane üritas mind igal moel talitseda ja oli kuri, sest meie naabertoas olid vend ja õde Espenbergid (ei ole aimu, kas ja kui lähedalt sugulased Urmasele) - toredad asjalikud inimesed, aga Ahto Mulla arvustus oli väga vinge!